İçerik
önsöz
Hepimiz web sitemizin güzel görünmesi, diğerlerinden öne çıkması, süslü animasyonlara sahip olması, benzersiz formlara sahip olması ve daha pek çok şey için eklentiler kullanıyoruz. Ancak çok fazla yavaş WordPress Eklentisi kurmanın web sitenizin yükleme süresini artıracağını biliyor musunuz?
Bu, daha az eklentiye sahip olmanız gerektiği anlamına gelmez, ancak birkaç eklenti web sitenizin yükleme süresini artırır. Bu blogda, yavaş WordPress eklentileri nedeniyle artan web sitenizin yüklenme süresini azaltmanın farklı yollarından bahsedeceğiz.
Yavaş WordPress Eklentileri Nasıl Bulunur?
1. Sorgu İzleme Eklentisi
Query Monitor eklentisini kurun ve ardından etkinleştirin .
Bu eklenti kullanılarak temalar, Veritabanı sorguları ve belirli işlevler bulunabilir.
Bu eklenti arka planda da çalışacağından, kullanmayı bitirdikten sonra kaldırın.
2. “Bileşene Göre Sorgular” Sekmesine tıklayın
Web sitenizdeki herhangi bir sayfayı görüntüleyin, Sorgu İzleyici sekmesine gidin ve Sorgular'a, ardından Bileşene Göre Sorgular'a gidin. Bunun gibi, farklı eklenti yüklerini görmek için her sayfayı ve gönderiyi kontrol edin.
3. WP Hive Chrome Uzantısı
WP Hive, hangisinin yavaş bir wordpress eklentisi olduğunu size söyleyen, yükleyebileceğiniz bir Chrome uzantısıdır. Bu Chrome uzantısı, Web Sitenizi hangi eklentinin yavaşlattığını size söyleyecektir.
4. Yavaş Eklentiler Bulmak için GTmetrix Şelalesi ve Yeni Kalıntı Kullanın
GTmetrix Waterfall ve New Relic, web sitenizdeki en yavaş eklentiyi bulmak için de kullanılır.
Query Monitor gibi, bu iki eklenti de en yavaş eklentiyi bulmanıza yardımcı olur, ancak sonucu grafik biçiminde gösterirler.
GTmetrix Şelale grafiğiniz, eklentilerin sipariş ürettiğini ve her isteğin yükleme süresini gösterir. Ancak, ön uçla doldurulmuş eklentileri gösterir. Bu, muhtemelen sayfa oluşturucuları, yedekleme eklentisini, veri eklentilerini ve arka uçta yüklenen diğer eklenti türlerini göstermeyeceğinden, size en yavaş eklentileriniz hakkında kesin bilgi sunmayacağı anlamına gelir.
5. Yavaş Eklentiler ve Yükleme Süreleri
Bu tabloda, her bir eklentinin ne kadar zaman aldığını görebilirsiniz. Bu nedenle, web siteniz için o kadar önemli değilse bir eklentiyi silebilirsiniz veya o eklentinin birkaç özelliğini süreyi azaltmak için yapamazsınız.
7 Popüler Eklenti En Kötü Suçlular
Bazı popüler yavaş WordPress Eklentilerinin listesi:
1. İletişim Formu 7
İletişim formu 7, web sitenize formlar uygulamak için en iyi eklentilerden biridir. Ancak, o sayfada bir form olmasa bile formların kodu her sayfaya yüklenir ve etkinleştiremezsiniz, bu da web sitenizi yavaşlatır.
2. Disqus Yorum Sistemi
Bu eklenti etkileşimi artırmak için kullanılır. Bu eklentiyi kullanarak aynı kimliği kullanan farklı web sitelerine yorum yapabilirsiniz. Ancak bu eklenti web sitenizin hızını düşürecektir.
3. Jetpack
Bu eklenti, güvenlik koruması, otomatik yedeklemeler, kesinti izleme, temalar, analitik ve daha pek çok özelliğe sahiptir. Bu kadar çok özelliğe sahip olduktan sonra bile, hiçbir şeyde en iyisi değil. Ancak yükleme sürenizi uzatacaktır.
4. Yine İlgili Bir Yazı
Bu eklenti, blog gönderinizin sonuna ilgili bir gönderi eklemenize yardımcı olacaktır. Ancak web sitenizin yüklenme süresini olumsuz etkileyecektir.
5. Kırık Bağlantı Denetleyicisi
Bu eklenti, web sitenizdeki bozuk bağlantıları kontrol eder ve sizi bilgilendirir. Sayfayı taramak için sunucuların işlem gücü kullanıldığından, bu, web sitesini aşırı yüklü ve gecikmeli hale getirir.
6. Yeni Nesil Galeri
Bu eklenti, resimleri galeri formatında görüntülemek için kullanılır. Bu eklentiyi varsayılan ayarlarda kullanırsanız yükleme sürenizi çok fazla artırmaz, ancak eklentiyi özelleştirirseniz web sitenizin yükleme hızını önemli ölçüde yavaşlatır.
7. Devrim Kaydırıcısı
Bu eklenti, resimleri görüntüleyebileceğiniz sayfanın üstüne bir kaydırıcı eklemek için kullanılır. Bu eklentiler de ücretsiz değildir ve ne kadar çok kaydırıcı eklerseniz siteniz o kadar yavaşlar.
WordPress eklentileri sitenizi nasıl yavaşlatabilir?
Basit bir deyişle, gereksiz eklentiler web sitenizi birçok yönden yavaşlatabilir.
- Aynı anda çalışan çok fazla eklenti
- Yapılandırılmamış veya yeterince optimize edilmemiş eklentiler
- Kaynak kullanan veya basitçe etkisiz olan eklentiler
- Güvenlik riskleri oluşturan güvensiz, güncel olmayan eklentiler
Gereksiz Özellikleri Kapatın
Hemen hemen her eklenti, varsayılan olarak etkinleştirilen çok sayıda işe yaramaz veya ekstra özelliğe sahiptir.
Diyelim ki (bizim sevdiğimiz) SEOPress eklentiniz var; varsayılan olarak izin verilen bir Google Analytics işlevidir.
Bunu aramaya gitmedikçe orada olduğunu bile bilemezsiniz ve birçok ek arama motoru optimizasyonu eklentisi aynı sorundan muzdariptir.
Sosyal eklentiler, arşiv sayfalarındaki sosyal düğmeler gibi zaten etkinleştirilmiş bir dizi özellikle birlikte gelen başka bir eklenti türüdür.
Bu ayarları manuel olarak kapatmanız gerekir ve bunlar otomatik değildir.
Evet, zaman alıcıdır, ancak yükleme süresini azaltmak için bunu yalnızca bir kez yapmanız gerekir.
Çözüm
Yavaş WordPress web sitelerinin arkasından yalnızca eklentiler sorumlu olmasa da, şüphesiz onlar “olağan şüpheliler”dir ve dikkatlice analiz edilmelidir. Sorunlu eklentiyi fark edip ortadan kaldırır kaldırmaz, birkaç harika eklenti hijyeniyle web sitenizi yüksek hızda çalışmaya devam edin.
İhtiyacınız olan eklentileri yükleyin ve birkaç eklenti arasında işlevleri veya görevleri kopyalamadığınızdan emin olun. Ayrıca, en iyi sonuçları elde etmek için herhangi bir yeni eklentiyi doğru bir şekilde yapılandırma ve yükleme fırsatını yakalayın ve WordPress sitenizi hızlı ve güvenilir bir barındırma ortamında çalıştırdığınızdan emin olun. Eklentileri devre dışı bırakarak veya değiştirerek web sitesi hızında önemli ilerlemeler yaşamış olabilirsiniz.
WordPress web sitenizin SEO'sunu artırabilecek bazı WordPress eklentileri var, blogumuzu okuyun: Bu 7 Alternatif ile WordPress web sitenizin SEO başarısını artırın!
Umarım makaleyi beğenmişsinizdir!
0 yorum:
Yorum Gönder